Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Természetes alapanyagú füstölők

Természetes alapanyagú füstölők

Sokan imádják a füstölőket és vannak, akik nem bírják az illatukat. Ha próbáltad már, akkor biztos előfordult veled olyan eset, hogy néhány füstölőnek elsőre kellemes illata volt, majd mégis szinte még a fejed is megfájdult tőle egy idő után. Fontos, hogy ha füstölőket használunk, akkor figyeljünk oda arra, hogy természetes alapanyagokból készült füstölőt válasszunk.

A szintetikus illatanyagokat, parfümöket és vegyi úton előállított aromákat használó füstölőket kerüljük. A természetes alapanyagú füstölők illata nem okoz fejfájást és a benne lévő illóolajok aromaterápiás hatásait is élvezheted. A legismertebb természetes füstölők a masala füstölők.

A masala füstölők – természetesen természetes anyagokból

A masala füstölők a prémium kategóriájú füstölők. Alapanyagát a kézi gyártás során természetes faporból gyúrják. Ezt a masszát természetes illóolajokkal, fűszerekkel, mézzel és gyógynövényekkel illatosítják. Az így készült gyúrható állagú masala anyagot általában bambusz szálra sodorják.

Az igazi masala füstölők összetevői a következők: fapor, különböző gyógynövények és egzotikus fűszerek őrleményei, fagyanta, méz és természetes olajok. Ezek a prémium minőségű füstölők India kis manufaktúráiból származnak, ahol kézzel sodorják a füstölő pálcikákat. Kizárólag természetes alapanyagokat használna, szintetikus,  vegyi úton előállított illatokkal nem dolgoznak.

A masala csoport füstölői száraz alapanyagokból készülnek, ezért kicsi a  valószínűsége, hogy idővel romlana a minőségük. Általában nagyon kevés folyékony illatot tartalmaznak, ezért illatuk tartós.

A masala füstölők természetes alapanyagokból készülnek

A Masala füstölőket három csoportba osztják: Durbars, Champas és Dhoops. A durbárok általában édesek és fűszeresek. A pálcák nagyon lassan égnek, és nagyon összetett, egzotikus illatokat produkálnak. A durbárok szilárd és folyékony illatanyagokat egyaránt tartalmaznak egy kötőanyagban keverve, amely nem szárad ki, így a füstölő meglehetősen puha tapintású.

A Champas, a Durbars alcsoportja, úgynevezett “halmaddit” tartalmaz, amely az Indiában őshonos Ailanthus Malabarica fa gyantája. Nagyon hasonló illata van, mint a plumeriafa virágainak. A Nag Champa tömjén valószínűleg a Champa csoport leghíresebb csoportja. A Nag Champa füstölő kiváló minőségű gyantákból és természetes Mysore szantálfaolajból készül, édes és földes illatot állít elő, amely tökéletes a szent, meditatív állapot megteremtéséhez és a lelki munka ösztönzéséhez.

Végül a Dhoop füstölőkből általában hiányzik a bambuszpálca, és nagyon koncentrált illatúak. Apró rönk, vagy kúp alakúak és meglehetősen gumiszerűek. Hosszú ideig égnek, és rendkívül erős illatúak, nagy füstöt termelnek.

Faszén alapú természetes füstölők

Léteznek még a faszén alapú füstölők, melyeket úgy készítenek, hogy az illatmentes alappálcákat illóolajok és illat-alapanyagok keverékébe mártják. A pálcák általában kötőanyagokat, gyantákat például szantálfát tartalmaznak, amelyek összetartják az összetevőket. Ezek a szénfüstölők általában fekete színűek, és az idő múlásával könnyebben elveszítik erejüket a nagy mennyiségű folyékony illatanyag miatt.

Ha érzéki és pihentető környezetet szeretnél teremteni, amelyben pihenhetsz, vagy meditatív, lelki gyakorlatot végezhetsz, vagy csak szeretnéd, hogy támogasson a szellemi megnyugvásban, akkor a masala füstölő biztosan megteszi ezt a hatást!

Tartalomhoz tartozó címkék: aromaterápia füstölők
Az oldal tetejére