Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Garancia

Szavatossággal, jótállással, garanciával kapcsolatos általános információk:

A Termékleírás menüpontban található, hogy az adott termék vonatkozásában milyen jogosultság(szavatosság, jótállás) érvényesíthető.

Kellékszavatosság:

A vásárolt termék(ek)re a Polgári Törvénykönyv (6:157. §-6:167. §) által meghatározott kellékszavatosság szabályai vonatkoznak fogyasztó esetében a vásárlás napjától számított 2 évig, meghatározott feltételek mellett. A vásárlást követő fél évig az eladó kötelezettsége a bizonyítás, fél év elteltével a vásárló kötelezettsége a hibás teljesítés bizonyítása. Vállalkozás esetén a kellékszavatossági igényérvényesítés határideje 1 év, kezdettől fogva a vállalkozás kötelezettsége a hibás teljesítés bizonyítása.

Jótállás:

A kötelező jótállás kizárólag a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet mellékletében felsorolt termékcsoportokra érvényesíthető.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2021 január 1. után vásárolt kötelező jótállásra jogszabályban nevesített termékekre értéktől függő (sávos) garanciát érvényesíthetnek a fogyasztók. 

Eszerint a kötelező garancia: 

a) 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év,
b) 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év,
c) 250 000 forint eladási ár felett három év, 

amelynek kezdő időpontja a termék fogyasztónak történő átadása, vagy ha az eszközt üzembe kell helyezni és azt a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, akkor az üzembe helyezés napja. A jótállásból eredő jogok a jótállási jeggyel, vagy ennek hiánya esetén a fogyasztó számára kiállított fizetési bizonylattal (számla vagy nyugta) érvényesíthető.

A kötelező jótállás kizárólag a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet mellékletében felsorolt termékcsoportokra érvényesíthető fogyasztónak minősülő vásárlók által.

Gyártói önkéntes garancia:

A gyártó a saját termékére önkéntesen is vállalhat garanciát. Az önkéntes gyártói garanciavállalás feltételeit a gyártó határozza meg saját belátása szerint. Ennek tényét és az igénybevétel feltételeit a használati útmutató vagy külön garanciajegy rögzíti.

Külön vásárolható garanciák egyes termékekhez

  • Szállítás biztosítás (Biztosítás csomag sérülésre)

A sérülésmentes kézbesítést az átvételig tudjuk garantálni, ha az átvétel során nem jelzed a sérülést, csak később tapasztalod, már nem igazolt a keletkezés helye. Azért, hogy az esetleges kényelmetlenségeket kivédd és nem Te veszed át a csomagodat, vagy nem szeretnél meglepetéseket, válaszd a rendelés során a Szállítás biztosítást és így az távételt követően 24 óra áll rendelkezésedre, hogy a rejtett szállítási sérüléseket jelezd felénk. Szállítás biztosítással akkor is cseréljük vagy térítjük a sérült terméket, ha az átvétel során nem vetted észre a sérülést, de az átvételt követően 24 órán belül írásban, csatolt fényképekkel jelezd ügyfélszolgálatunk felé. 

A szolgáltatás igénylése nélkül kizárólag az átvétel során jelzett és jegyzőkönyvben rögzített sérüléseket tudjuk elfogadni. Szállítás biztosítással nem kell aggódnod a rejtett szállítási sérülésekért, azokért jegyzőkönyv nélkül is helyt állunk! Igényeld a szolgáltatást, ha nem Te veszed át a rendelésedet, nincs rá lehetőséged, hogy tüzetesen ellenőrizd a csomagot az átvétel során, vagy csak szeretnéd bebiztosítani a csomagodat minden eshetőségre. Szállítás biztosítás nélkül az átvételt követően jelzett sérülések keletkezésének a helye már vitatott és a szállító elutasíthatja a kárigényt.

Az oldal tetejére