Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

100% tisztaságú bio illóolajok - Ellenőrzött minőség

Organikus, tanúsított BIO illóolajok az Elemental (MAYAM) valamint a HELEN Aromamanufaktúra illóolaj választékából.

Az Elemental (MAYAM) illóolajok az egyik legelismertebb organikus tanúsítással, az Ecocert/COSMOS minősítéssel rendelkeznek. Az Ecocert a legelterjedtebb, nemzetközileg is ismert francia biominősítés (FR-BIO-01). Van intézetük Németországban, Portugáliában, Romániában és Spanyolországban is. Az Ecocert logot a minősített bio kozmetikumokon találhatjuk meg. 

A HELEN Aromamanufaktúra magyar illóolaj termékei terápiás minőségű, HU-ÖKO-01 minősítésű bio illóolajok. A HU-ÖKO-01 minősítést a Biokontroll Kft. állítja ki, mely szervezet a kozmetikumok minősítésére is jogosult. A minősített biokozmetikumok összetevőinek minimum 95% kell, hogy ökológiai termelésből származzon, csupán a fennmaradó 5% állhat hagyományos összetevőkből.

Rendezés:

BIO minősítés - minősített BIO illóolajok

A biogazdálkodás kereteit jogszabályok határozzák meg, melynek betartását független tanúsító szervezetek ellenőrzik. Ha valaki nem használ szintetikus növényvédő szereket, vagy a terméket nem permetezték, az nem jelenti azt, hogy az BIO minősítést kaphat. A bioterméket az ellenőrzési lánc végigkíséri a termőföldtől a boltokban való elhelyezésig.

Biotermék vegyszermentesen előállított alapanyagok felhasználásával készül, illetve a termesztés során csak biológiailag lebomló, vagy természetes szereket használtak fel hozzá. Ugyancsak tilos az előállításuk során (pl. vetőmag, stb.) génmanipulált szervezeteket felhasználni. További követelmény, hogy a termőföldet, amelyben az alapanyagokat termesztették, legalább három éve nem kezelték vegyszerrel.

Az oldal tetejére